Notencake

Cake is altijd leuk te maken en lekker natuurlijk. Maar ik wilde eens wat anders proberen dan een “gewone” cake. Deze cake met noten, dadels en wat koekkruiden is lekker zoet en een tikkeltje machtig.

Ingrediënten

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 2 ontpitte dadels
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • snuf zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem (gezeefd)
  • 1 eetlepel koekkruiden (gezeefd)

Instructies

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cake vorm in.

Vermaal de hazelnoten en walnoten grof. Dit kun je doen met een de bolle kant van een lepel of een keukenmachine. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes, ter grootte van een rozijn.

Snijd de boter in stukjes en mix het romig. Hoe langer je mixt, hoe beter. Voeg de suiker en het zout toe en mix weer door tot een romig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe, een volgend ei pas toevoegen als het vorige volledig door de massa is opgenomen.

Zeef de bloem en koekkruiden boven het deeg en roer dit er met een lepel doorheen. Roer tot slot de noten en dadel mix er doorheen. Giet en verdeel het in de cake vorm. Bak de cake ongeveer 75 minuten in de oven tot een lange satéprikker er droog uitkomt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *