Goulash

Een recept dat al heel lang in onze familie rond gaat: Goulash! Russisch, Hongaars, geen idee, maar het is lekker. Met broodjes, stokbrood, rijst, friet, gebakken aardappeltjes, verzin het maar. Het maken van goulash is niet moeilijk, het duurt echter wel lang. Veel snijwerk en wachttijd, met name om het vlees te laten garen. Heb je over? Niet erg, je kunt goulash heel makkelijk invriezen.

Ingrediënten

  • 600 – 800 gram rund- of varkensvlees
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 2 rode paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • ½ liter rundvleesbouillon
  • 1 potje tomatenpuree
  • 3 eetlepels chillisaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels water (of sherry) binden met maïzena
  • snuf peterselie
  • 1 theelepel sambal (optioneel, of meer naar smaak)

Instructies

Tja, qua instructies valt er weinig te melden. Dit is gewoon een quote waardig recept.

Men pleurt de zooi bij elkaar en klaar.

Meer dan dit en daarna gewoon laten pruttelen en indikken is het niet. Reken op een pruttel-tijd van zeker 45-60 minuten (lekker is nog beter), wel lage hittebron om het niet aan te laten branden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *