Witte chocolade cheesecake (no bake)

Cheesecake! Jam! Met witte chocolade! Dubbel jam!!

Super makkelijk te maken, hoeft niet in de oven. Met een beetje beleid is het gewoon “door elkaar gooien” en op laten stijven in de koelkast. De topping heb ik hier met verse frambozen en blauwe bessen gedaan, maar dat is optioneel. Iets anders kan natuurlijk ook, aardbeien, of zoete topping. Net wat je lekker vindt.

Ingrediënten

  • ⅔ pak bastogne koekjes
  • 70 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram suiker

Topping (optioneel)

  • verse frambozen
  • verse blauwe bessen

Instructies

Bedek de bodem van een springvorm (22 cm) met bakpapier. Invetten van de kanten is niet nodig. De cheesecake plakt een beetje, maar met boter zal het vettig smaken, liever niet dus.

Verkruimel de koekjes. Dit is het meeste werk en kun je het beste doen met een keukenmachine of deegroller terwijl de koekjes in een zakje zitten. Ik heb zelf geen keukenmachine, maar knijp de koekjes gewoon met de hand fijn. Wel wat bewerkelijker en niet aan te raden voor gevoelige handjes ;).
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, let op: niet bruin laten worden. Als het gesmolten is, giet je het bij de verkruimelde koekjes en roer je dit goed door elkaar.
Doe het koekjes mengels in de springvorm, verdeel het gelijkmatig en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig en zet het even apart.

Lobbige slagroom is yoghurt-dikte en word vaak gebruikt voor een verdere bereiding in bijvoorbeeld crèmes of bavarois. Slagroom die als toef opgespoten wordt moet wat verder geklopt worden.

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt dit au bain marie.

Meng tijdens het wachten de monchou met de mascarpone en suiker met de mixer door elkaar. Doe de gesmolten chocolade en als laatste de slagroom er bij. Meng dit goed totdat er een glad mengsel ontstaat.

Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel er in. Strijk het mengsel glad en plaats het terug in de koelkast voor minimaal 3 uur. Hoe langer in de koelkast, hoe stijver de cheesecake wordt.

De topping kun je het beste pas doen zodra je de cheesecake hebt aangesneden en op bordjes hebt geplaatst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *