Cannelloni met spinazie en gehakt

Geen flauw idee hoe je dit nou precies uitspreekt. Zelfs met behulp van wikipedia is het niet te achterhalen. Maar goed, Cannelloni dus. Gevuld met spinazie en ricotta en bedekt met een tomatensaus met gehakt. Ik heb hiervoor gespiekt bij 2 andere recepten en die gecombineerd. Eigenlijk hoort het gehakt met de spinazie in de cannelloni’s terecht te komen, maar oeps, euhm… en dus eindigde het gehakt bij mij in de saus. Foutje, maar de vulling was al meer dan genoeg zonder en het smaakte prima!

Dit recept is wat bewerkelijk en duurt best lang aangezien de cannelloni, net als lasagne, een flinke tijd in de oven moet om te garen.

Ik wist 12 rolletjes te vullen met de spinazie en hield dan nog een klein beetje van de spinazie over. Die heb ik gewoon door de tomatensaus geroerd. Samen genoeg voor 2 volwassenen en 2 kids.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 sjalot (of ui)
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout (of paar draaitjes grove zeezout)
  • 2 blikken tomatenblokjes/pulp met basilicum (bijvoorbeeld van Mutti)
  • 100 gram mascarpone
  • 1 eetlepel oregano
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • een doos cannelloni

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Wok de spinazie in een scheut olijfolie. Als de spinazie niet in één keer in je pan of wok past, doe je het gewoon stukje bij beetje. Wok het totdat het geslonken is, max. 3 minuten. Daarna laat je het uitlekken in een vergiet.

In dezelfde pan kun je de saus maken. Dep de pan droog als er te veel vocht in zit of giet het er gewoon uit.
Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Braad het gehakt rul met de fijngesneden knoflook, sjalot en de snuf zout.
Als het gehakt gaar is, schenk je de tomatenpulp erbij en roer je de oregano erdoor. Laat een paar minuten pruttelen en roer er dan nog de mascarpone door heen. Je gaat nu verder met het vullen van de cannelloni, maar als de saus ondertussen al klaar is, zet je gewoon de hittebron uit.

Hak de spinazie fijn (dit kun je eenvoudig doen op een snijplank met een vleesmes) en plaats het in een kom. Voeg de ricotta toe en roer het flink door elkaar. Vul de cannellonipijpjes met het mengsel. Dit kun je doen met een lepeltje en je handen (lekkere troep, maar wel geinig te doen met kids) of een spuitzak.

Schep een dun laagje van de saus op de bodem van een ovenschaal en leg de gevulde cannellonipijpjes naast elkaar in de saus. Bedek met de rest van de saus de cannelloni volledig. Eerst over de bovenkant en dan bedekkend aan de zijkanten. Zet dan de cannelloni 25 minuten in de oven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *