Romige paddestoel risotto

Bij veel risotto gerechten wordt aangegeven om stukje bij beetje de bouillon toe te voegen aan de rijst. Dat blijkt echter niet nodig te zijn, het kan ook gewoon makkelijker door de risotto te laten pruttelen. Bij dit gerecht voeg ik naast de bouillon ook kookroom toe om de risotto lekker romig te maken.

Samen met een lekkere Italiaanse salade genoeg voor 2 volwassenen en 2 kids.

Ingrediƫnten

  • 250 ml kookroom
  • 800 ml paddestoel bouillon (1 blokje)
  • 300 gram risottorijst
  • 250 gram paddestoelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram parmezaanse kaas (Grana Padano of Parmigiano Reggiano)
  • 1 tl risotto kruiden
  • snuf peper

Instructies

Pel en versnipper de ui en knoflook. Snijd de paddestoelen in stukjes. Verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook kort op middenhoge hittebron. Voeg de paddestoelen toe en bak lichtbruin. Voeg de risottorijst en bak 2 minuten mee.

Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng al roerend aan de kook zodat het blokje volledig is opgelost. Laat dit 10 minuten sudderen.

Voeg de kookroom, kaas en kruiden toe. Goed roeren en laat 8 minuten sudderen. De risotto is klaar zodra de gewenste dikte is bereikt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *