Brownie, lekker. Witte chocolade, ook lekker. Combi? Yes, en dat heet dan en blondie 🙂
Ingrediënten
Deze ingrediënten zijn voor 16 stuks. Met de helft past het precies in zo’n handige Ikea ovenschaal met deksel. Kun je meteen overblijfsels goed bewaren.
- 225 gram ongezouten roomboter of margarine
- 350 gram witte basterdsuiker
- 275 gram bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel vanille-extract
- snufje zout
- 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
- 100 gram diepvries frambozen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met een vel bakpapier. Je kunt het papier gewoon in de schaal drukken en een beetje vormen naar de schaal. Het is niet erg als er papier uitsteekt, dit kun je later nog wegknippen.
Smelt de boter in een pannetje en mix dit dan met de suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt. Voeg de vanille toe en mix op hoge snelheid zo’n 3 minuten. Let op dat je goed mixt. Hiermee mix je lucht in het beslag waardoor het minder snel zal inzakken bij afkoelen. Voeg als laatste het zout en de bloem toe en mix nog even door. Spatel tot slot de bevroren frambozen en stukjes witte chocolade door het beslag.
Verdeel het beslag over de ovenschaal. Als het goed is, is het beslag wat plakkerig en zul je hier een beetje moeten knoeien om het te verdelen en het met het pakpapier ook in de hoeken te drukken.
Bak de blondie 35 minuten (wellicht ietsjes langer), met de laatste 5 minuten een vel aluminiumfolie er over om aanbranden te voorkomen.
Laat de blondie goed afkoelen voor je het de ovenschaal haalt en aansnijdt. De blondie zal nog wat smeuïg zijn, maar steviger worden met langer afkoelen. Afgekoeld is de blondie makkelijker te snijden.