Disclaimer: dit is niet mijn gerecht, maar van Picnic. Maar ja, die raak ik natuurlijk weer kwijt, dus verschijnt ‘ie nu hier :).
Ik had hier nog nooit van gehoord, maar een leuke foto en de beschrijving spraken me aan om het eens te proberen. En? Ja, hit! Lekker in de zomer en de kids gaven beide duimpjes up! Ook nog eens super eenvoudig te maken en in korte tijd op tafel.
Ingrediënten
- cherry tomaatjes
- komkommer
- gele paprika
- ½ (rode) ui
- 300 gram gekruid kip gehakt
- 8 Turkse pizza’s
- knoflook- of cocktailsaus (of beide)
- snuf zout
- snuf versgemalen peper
- scheutje olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Braad het kipgehakt rul in een braad- of koekenpan en bak als het gaar is een kwart van de gesnipperde ui mee.
Snijd de tomaatjes in helften of kwarten, samen met de klein gesneden komkommer, paprika en de rest van de halve ui. Meng dit in een kom goed door elkaar samen met een scheutje olijfolie en wat zout en peper.
Verwarm de Turkse pizza’s in de oven zo’n 3 tot 5 minuten. Beleg ze vervolgens met wat van het gehakt, de groentemix en een klodder knoflook- of coctailsaus (of beide).