Euhm, ja… de cannelloni met gehakt en spinazie was zeker bevallen. Dus de vraag van de kids “papa, maak je nog eens van die pijpjes met spul er in?” was dan ook geen verrassing. Maar goed, dan wel gevuld met iets anders. In plaats van spinazie deze keer met geroosterde paprika. Wat scherper van smaak, ik vond ‘m zelf een stuk lekkerder dan met de spinazie.
Ingrediënten
- 300 gram half-om-half gehakt
- gesnipperde geroosterde paprika’s uit pot
- 125 gram ricotta
- 1 ei
- peper en zout
- een pot tomatensaus met basilicum
- een paar handjes geraspte kaas
Instructies
Verwarm de oven op 200 °C. Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Schep dit daarna samen met de ricotta, ei, peper en zout door het gehakt. Vul de cannelloni pijpjes met het rauwe gehakt mengsel. Hier ben je wel even mee bezig en is flinke kliederboel, maar kids vinden dit prachtig om te doen.
Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van een overschaal. Leg de gevulde pijpjes hier in met een beetje ruimte er tussen. Ik had wat te veel pijpjes voor de ovenschaal, dus heb ik een tweede laag dwars over de eerste laag gelegd, met een beetje tomatensaus er tussen. Tot slot de rest van de saus er over verdelen en bedekken met geraspte kaas. In de oven bakken in ongeveer 35 minuten.