Burritos van de wereld gerechten van Knorr zijn zo lekker, maar eigenlijk veel te zout, zoals met zoveel kant-en-klare pakjes maaltijden. Gelukkig heb ik een recept gevonden om ze zelf te maken en dit een beetje aangepast.
Ingrediënten
- een ui
- 2 paprika’s
- 300 gram kipfilet
- olijfolie of bakboter
- 6 tortilla’s of 8 kleine tortilla’s
- 75 gram geraspte kaas
- 100 ml water
Kruidenmix vlees
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnzaad poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- ½ theelepel oregano
- snuf zout
- snuf peper
Saus
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel bieslook
- ½ theelepel knoflookpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
Verwarm de over voor op 200 °C.
Snijd de kipfilet in stukjes (indien nodig natuurlijk) en braadt dit aan in een scheut olijfolie of bakboter. Snijd ondertussen de ui en paprika in stukjes. Voeg dit toe aan de kip zodra die goud-bruin is en bak dit een paar minuten.
Voeg de kruidenmix en het water toe en laat dit wederom een paar minuten pruttelen. Let op dat het niet te waterig blijft, maar ook niet droog kookt.
Maak de saus door de crème fraîche en kruiden in een kommetje te doen en dit goed door elkaar te roeren.
Leg de tortilla’s open op je werkblad en verdeel de saus over alle tortilla’s. Gooi er gewoon een lepel saus op en strijk dit dan uit. Hierna verdeel je het vlees-groente mengsel over dezelfde tortilla’s. Rol de tortilla’s op en steek er een prikkertje in. Leg de rolletjes in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen. Bak de burritos tot slot 8 tot 10 minuten in de oven en smakelijk!!