Ketjap-chili gehaktballetjes

Gehaktballetjes variant nummero uno. Deze lekkere zoete gehaktballetjes kun je mooi combineren met champignons tijdens het braden.

Ingrediënten

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel grove mosterd
  • wat paneermeel
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • snuf peterselie
  • snuf oregano

Instructies

Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui fijn, voeg toe aan het gehakt met de chilisaus, mosterd en paneermeel en meng het met de hand goed door elkaar. Draai er balletjes van.

Scheutje (of stukje) boter in een braadpan en leg de balletjes erin. Braad de gehaktballetjes aan tot dat ze aan alle kanten wat bruin zijn (paar minuutjes). Voeg hier dan optioneel champignons toe, maar de gehaktballetjes zijn ook zonder erg lekker.

Na het aanbraden voeg je de ketjap toe samen met de peterselie en oregano. Laat dit geheel dat op midden-hete hittebron pruttelen tot de ketjap ingedikt is, minimaal 8 a 10 minuten. Regelmatig roeren, of met de pan de balletjes omgooien zodat de ketjap alles mooi bekleed. Je houdt van de ketjap geen echte saus over, maar het trekt als mooi laagje om de gehaktballetjes heen.

Lekker met wat je maar wilt, notenrijst en groenten bijvoorbeeld.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *